Nagyon sokan kérdezitek tőlünk, hogy milyen zöldségeket lehet adni a malacoknak és mennyit? A túlzott zöldetetés fog- és emésztési problémákat okozhat. Lehetőleg egyáltalán ne adjunk nekik zöldséget, gyümölcsöt. Ha mégis szeretnénk adni, akkor esetleg vegyszermentes petrezselymet, vagy reteklevelet, körömnyi répa darabot, vagy esetleg céklát (ez elszínezheti a malac vizeletét).

Semmiképp se adjunk szupermarketekben, élelmiszerboltokban megvásárolható, permetezett, vegyszeres, tartósítószerekkel ellátott termékeket!

Amik extra tiltólistásak: Sajnos sok malac számára rossz hírünk van, mert a saláta az egyik ilyen. Tudjuk, hogy imádják és bármit megtesznek érte, de a salátát vegyszerezik, hogy sokáig "friss" maradjon. Ezt a vegyszert nem lehet róla lemosni, így a malacok szervezete tárolja. Egy idő után felgyülemlik és mérgezést kap kedvencünk, ezért - kivéve, persze ha saját termesztésű - semmiképpen nem ajánljuk! Ezen kívül semmiképp se adjunk retek- és hagymafélét, valamint krumplit, kígyóuborkát, gyümölcsöket.

 

Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta 2061 tengerimalac került, ebből 1823 örökbeadott, jelenleg 132 tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.