Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta
1381
tengerimalac került, ebből
1260
örökbeadott, jelenleg
64
tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.

Hogyan lesz a minimalacból tengerimalac?

Amikor azt kérjük, hogy senki NE szaporítson otthon, vagy eladási célból, azt nem azért tesszük, mert valamiféle konkurenciát látunk bennük. Azért kérjük, mert a tengerimalac nőstény NEM akar anyuka lenni, nincs ilyen vágy benne. Minden ellés felesleges kockázat a mamamalac és a kicsik számára is.
jucitomi
A minimalacok 5 naposan kerültek a gondozásunkba, és ekkor 50 g-os volt soványka testük. Ha valaki nem tudja elképzelni, az talán jól láthatja, hogy egy Balaton szelet mellett mekkora volt a kisebbik malacka, vagy a bogyók méretkülönbsége is szembetűnő.tomikicsiEgy átlagos tengerimalac születési súlya 80-100 gramm, ezek a picik 5 naposan is ennek a felét nyomták. Mikor hozzánk kerültek már eléggé hunyorogtak, nem volt jó az emésztésük. Ennek egyik oka az volt, hogy a mamának (aki az Eszter nevet kapta) nagyon kevés teje volt. Részben azért, mert nagyon alultáplált, és valószínűleg nem megfelelően etették, erről árulkodott sovány teste és atkás orra is. Critical Care tápszerrel, Vetri DM immunerősítővel, Biolapissal kezdtünk javítani állapotán. Atkásságát szurival kezelik, ebből még 2 hátra van neki. Hosszú út áll még a rettegő malacka előtt, mire gazdisodhat.esztermamaA kicsiket is néhány óránként etettük (éjjel is, hajnalban is), így mostanra túl vannak a nehezén, de jó ideig még a gondozásunkban marad az egész család.
juci
A picik a Tomi és a Juci nevet kapták, mostanra mindent megtanultak, isznak itatóból, rengeteget popcornoznak, rallyversenyeket rendeznek.

tomi