Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta
1381
tengerimalac került, ebből
1260
örökbeadott, jelenleg
64
tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.

Első szülinapjukat ünneplik a cipősdobozos tengerimalacok

Egy évvel ezelőtt egy "átlagos" mentésre készültünk. Biciklizők egy kietlen, füves tájon egy cipősdobozban tengerimalacokat találtak. Ez már szinte rutinfeladat szokott lenni, elmegyünk, elhozzuk, karanténozunk, ideiglenes gazdit keresünk, orvoshoz megyünk. DE ez az eset más volt!

ciposdobozmalac

Amikor átvettük a dobozt abban 3 icipici pár órás malacka küzdött az életben maradásért. A malackák 30 gramm körül voltak, pedig egy átlagos malacka 80-100 gramm. Az ilyen esetek még a rutinosabb tagjainkat is megviselik. Hatalmas szerencsénk volt, mert Héjjas Barbara doktornő azonnal vállalta a picik ellátását. Rohantunk hozzá, szorítottuk a dobozt, amiben már dülöngéltek az újszülött malackák. Nem voltunk biztosak benne, hogy mindenki túléli.

ciposdobozregi

A szerencse nekünk kedvezett mert voltak szoptatós mamáink, akik kis trükközéssel besegítettek a picik ellátásába. De ez nem lett volna elegendő, ha a doktornő nem vállalja, hogy néhány óránként (éjszaka is) ellátja őket. A két kislánynak sikerült! És tegnap már családi körben ünnepelték az első születésnapjukat. Mi is boldog szülinapot kívánunk Borsónak, és Babszinak!