Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta
1381
tengerimalac került, ebből
1260
örökbeadott, jelenleg
64
tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.

KARALÁBÉ, AZ IDŐS TENGERIMALAC ESÉLYT KAPOTT A BOLDOGSÁGRA

Mindig félünk mikor egy idősebb, 5-6 éves malacka kerül a gondozásunkba... Nem azért, mert az emberek félnek idős állatokat befogadni, nem azért, mert előfordulhat, hogy hosszabb vagy rövidebb ideig orvosi ellátásra szorulnak. Leginkább az a félelmünk ilyenkor, hogy sokkal nehezebben szokják meg az új környezetet, nehezebben fogadnak el új társat maguk mellé, így kérünk titeket, hogy gondoljátok át többször is, mielőtt egy idős malacot leadtok Egyesületünknek.

Lassan minden héten előfordul, hogy nyugdíjas korú malackákat a gazdik szeretnének leadni nekünk

Az érvek különbözőek: nincs rá idő, allergia, megváltozott életkörülmények, meghal a malacka társa és nem akarnak új malacot mellé vagy egy kisgyermek érkezése a családba.

Karalábé története más... ő rossz körülmények közül szabadult, és azzal, hogy onnan elkerült egy teljesen új élet kezdődött a számára.


karalabe

Olyan, amilyet mindig is élnie kellett volna. Karalábé egy nagyon cuki pasi, így hamar elcsavarta ideiglenes gazdijának a fejét, amit maximálisan meg is értünk. Ezzel pedig még nem ért véget a karrierje, az csak most kezdődik. Karanténidejének letelte után ivartalanításra ment, majd a műtét után 3 héttel megismerkedett két gyönyörű malaclánnyal. Viszonylag kis termete és idős kora ellenére a csajok azonnal befogadták a sármos úriembert.

Nagyon boldog gazdis éveket kívánunk Karalábé és köszönjük mindenkinek, aki esélyt ad idősebb malackáinknak, és biztosítja számukra a biztonságos, boldog nyugdíjas éveket.

karalabeesacsajok